Om oss Trevligt att träffas!

Välkommen till Elmotorcentralen, eller som vi kallar oss i vardagen – EMC!

Företaget Elmotorcentralen bildades som företag den 28 november 1948. Ombildningen till aktiebolag skedde på 50- talet och namnet blev då Aktiebolaget Elektriska Motorcentralen, registrerat år 1956.

När spänningen i våra eluttag ändrade från 110 till 220 Volt växte företaget snabbt, då i princip all utrustning som innehöll en lindning måste åtgärdas. Affärsidén sedan starten har varit reparation och försäljning av all tänkbar elektromekanisk utrustning.

Kunderna finns i norra och mellersta Sverige och företaget arbetar nästan uteslutande mot företag. EMC är bland annat återförsäljare av VEM och ABB och har idag ett mycket stort lager av nya motorer i Skellefteå, från 0,12 till 90 kW.

Vidare säljer och reparerar företaget läns, slam och avloppspumpar, många olika typer av mekaniska växlar, samt skurmaskiner. EMC är ett gammalt anrikt Skellefteå- företag som tillhandahållit tjänster inom vårt affärsområde sedan slutet av 1940-talet. Läs mer om företagets historia längre ner på denna sida.


Elmotorcentralen – en lång historia

Aktiebolaget Elektriska Motorcentralen, eller Elmotorcentralen som det kallats i folkmun genom åren, grundades redan i slutet av 40-talet. Grundare var bröderna Ture och Henry Lundström samt Elis Gustav Mörtsell.

Från början huserade man i en källarlokal innan man flyttade till i Skellefteå kända Hantverkshuset. Där hade man verksamheten uppe på tredje våningen i byggnaden, något som torde varit rätt besvärligt många gånger. På ena gaveln av huset stack det ut en stålbalk och sen använde man en telfer för att hissa upp tyngre gods. Det kom ibland upp starka män som burit sin skadade elmotor tre trappor upp i famnen och efter att ha pustat ut sa: - Det var en tung rackare det här! Förståeligt efter tre trappor.

Läs mer om EMC:s historia

Christer Gyllengahm Inne-Utesäljare

Telefon: 070-675 82 05
E-post: christer.gyllengahm@elmotorcentralen.se

Robin Gyllengahm Innesäljare

Telefon: 070-688 53 58
E-post: robin.gyllengahm@elmotorcentralen.se

Christer Lindqvist Motorlindare-Verkstad

E-post: info@elmotorcentralen.se

Torbjörn Marklund Motorlindare-Verkstad

E-post: info@elmotorcentralen.se

Anton Avander Motorlindare-Verkstad

E-post: info@elmotorcentralen.se


Copyright © Elmotorcentralen 2021